Tartu kutsehariduskeskus avas uute õppijate vastuvõtu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskus.
Tartu kutsehariduskeskus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu kutsehariduskeskus avas uksed uutele õpihuvilistele. Sisseastumisavaldusi saab juba esitada kooli e-vastuvõtu keskkonnas. Tavapärasest varasema vastuvõtu avamise taga on muu hulgas ühinemine Tartu koolide sisseastumiskeskkonnaga Arno, mis teeb kutseõppe kui ühe valikuvõimaluse õppijatele nähtavamaks.

«See, et sel aastal on esimest korda Tartu kutsehariduskeskus gümnaasiumidega võrdselt kõigi põhikoolilõpetajate valikute hulgas näha, on suur läbimurre,» ütles direktor Tõnis Lukas. «See on kasulik õppuritele: nende valikuvõimalus on oluliselt laienenud ja muidugi on see kasuks ka Tartu kutsehariduskeskusele, sest teadmine meist kui mitmekülgsest ja heal tasemel õppeasutustest jõuab nüüd kõigi noorteni. Kutseharidus ei ole tupiktee, nagu vahel kardetud on,» lisas ta. 

Põhikooli lõpetajad saavad valida 18 eriala seast ning omandada kolme aastaga kutsekeskhariduse, mis on võrdsustatud gümnaasiumiharidusega ja võimaldab edasi õppida kõrgematel haridustasemetel. 

Keskhariduse põhjal õppijatele on erialade valik veelgi laiem ning kokku on erinevatel tasemetel avatud 62 õppekava. Kõigile õppekavadele on huvilistel võimalik juba praegu esitada e-avaldus, et olla valmis sügisel ametiõpinguid alustama. 

Kutsehariduskeskuses kohapeal võetakse dokumente vastu 1.–17. aprillini ja esimesed vestlused ning mõnel erialal ka testid on 22. aprillil. «Eelkõige ootame kevadel kandideerima neid noori, kes praegu lõpetavad põhikooli või on selle äsja lõpetanud. Soovime varase sisseastumisega anda nii neile kui ka lapsevanematele kindluse edasiõppimise osas,» märkis kutsehariduskeskuse karjäärinõustaja Liine Maasikas. 

Rohkem nõu ja abi saavad küsida need noored, kes oma huvides ja võimalustes veel kahtlevad. Kutsehariduskeskus pakub neile võimalusi tulla kooli praktikapäevale, et tulevase erialaga põhjalikumalt tutvuda, saab küsida nõu ja teha karjääritesti. «Kutsume noori esmalt proovima ja alles siis eriala valima,» sõnas Maasikas.

Dokumentide vastuvõtt Tartu kutsehariduskeskusse kestab 2. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles