Ühe pere kolm põlvkonda on kokku kasvanud nii töös kui ka elus (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afterone vahetuse vanem Karsten Kurg (paremal) näitab ettevõtte juhtidele (vasakult) Kristjan, Tanel ja Janno Joostile asendamist vajavat tööpingidetaili.
Afterone vahetuse vanem Karsten Kurg (paremal) näitab ettevõtte juhtidele (vasakult) Kristjan, Tanel ja Janno Joostile asendamist vajavat tööpingidetaili. Foto: Margus Ansu

Tartu ettevõtjast Tanel Joostist (47) on Postimehe leheveergudel mõnda puhku juttu olnud juba ligi 20 aastat. Peamiselt on lugude fookuses olnud asjaolu, et pärast autoõnnetust ratastooli jäänud Joost pole elule käega löönud ja tegutseb piiratud liikumisest hoolimata edukalt ettevõtjana.

See lugu ei keskendu siiski Tanel Joostiga juhtunule ja tema elusaatusele. Praeguses loos on keskmes metallitöötlemisettevõte Afterone, mille juhataja on Tanel Joosti vanema venna poeg Kristjan Joost (24). Tanel ja tema vanem vend Janno Joost (50) on samal ajal Afterone juhatuses ning juhivad koos ka meditsiinitooteid valmistavat ettevõtet Equa. Ka tegutseb Afterones Taneli ja Janno ema, kes peab poegade firma raamatut.

Nii Taneli, Janno kui ka Kristjani sõnul nad väga palju tööd koju kaasa ei võta, kuid paratamatult tulevad pingelistel aegadel tööjutud õhtusöögilauda kaasa. «Ema võib end vahel vist kõrvalejäetuna tunda, sest kõik ümberringi räägivad tööjuttu,» arvas Kristjan Joost.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles