Naabrid veretööst: meie ei märganud midagi ebatavalist (2)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase puiestee kortermajas tapeti eile 67-aastane naine.
Kaunase puiestee kortermajas tapeti eile 67-aastane naine. Foto: Kristjan Teedema

Politsei pidas pühapäeval kella 22 paiku Tartus Annelinnas kinni 54-aastase joobes mehe, keda on alust kahtlustada oma 67-aastase elukaaslase tapmises. Esmaspäeval sündmuskohal Tartu Postimehega vestelnud naabrid polnud enda sõnul eelmisel õhtul midagi ebatavalist märganud.

Politsei sai pühapäeval kella 21 paiku teate, et ühes Kaunase puiestee kortermajas võib olla toime pandud raske veretöö. Kohe viidatud paika rutanud korrakaitsjad leidsidki eest naise vägivallamärkidega surnukeha. Juba tund hiljem peeti ühes teises Annelinna kortermajas tapmises kahtlustatavana kinni 54-aastane mees. Ta viidi esialgu kainenema.

Neli inimest, kes kõnealuses majas ja selle läheduses Tartu Postimehega rääkima soostusid, nentisid, et pole viimase 24 tunni jooksul seal kandis midagi ebatavalist või alarmeerivat täheldanud. «Eile oli täiesti tavaline päev,» sõnas üks kõrvalmajas elav keskealine naine, kes oli olnud pühapäeval terve päeva kodus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kauri Sinkeviciuse sõnul sai politsei juhtunust teate telefonitsi. Seda, kes ja kuidas mõrva avastas, et soostunud ta uurimise praeguses faasis avaldama.

Esialgsed tõendid viitavad raskele kuriteole ja vägivaldsele surmale, kuid täpne surma põhjus selgub alles kohtuarstlikus ekspertiisis. Ringkonnaprokurör Marge Püssi sõnul taotleb prokuratuur kinnipeetud mehe vahistamist. «Politsei esitab pärast mehe kainenemist talle kahtlustuse ühes raskeimas isikuvastases kuriteos ehk tapmises ja kuulab ta üle. Seejärel taotleme kohtult kuriteos kahtlustatava vahistamist,» täpsustas Püss.

Kehtivaid kriminaalkaristusi kuriteos kahtlustataval ei ole, kuid pisut üle kümne aasta tagasi on kohus teda karistanud elukaaslase kehalise väärkohtlemise eest. Tapmise eest võib kohus karistada kuue- kuni 15-aastase vangistusega.

Kohalikud elanikud ei märganud enda sõnul pühapäeval Kaunase puiestee kortermaja lähistel midagi ebatavalist. Politsei ja prokuratuur pole seni avaldanud, kes tapmisest teatas.
Kohalikud elanikud ei märganud enda sõnul pühapäeval Kaunase puiestee kortermaja lähistel midagi ebatavalist. Politsei ja prokuratuur pole seni avaldanud, kes tapmisest teatas. Foto: Kristjan Teedema 
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles