Hea uus arhitektuur on hästi meelde tuletatud uus

Enriko Talvistu
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljapanekut ühendavad Emajõelinnale sobivalt lained. Vasakul Marja tänava silla arhitektuurivõistluse tööd.
Väljapanekut ühendavad Emajõelinnale sobivalt lained. Vasakul Marja tänava silla arhitektuurivõistluse tööd. Foto: Margus Ansu

Hiljuti galeriis Noorus avatud näitus «Tartu uueneb» viimaste aastate arhitektuurivõistlustest tuletab meelde seda arhitektuuriskeenet, mida asjatundjad-ehitishuvilised on jälginud varem veebis, ja võimaldab midagi sellest uuest ka seinale riputatuna omavahel kõrvutada ehk meelde tuletada. Ikka on kasulik veel kord üle vaadata.

Linnakodanikuna on hea meel sellest, et Tartus on tänu ehitusametnikele arhitektuurivõistlused muutunud tavapäraseks, kui on tegu vähegi tähelepanuväärsema objekti rajamisega. Seda nii era- kui ka omavalitsuse ettevõtlusena. Need kriitilised suhtujad, kes nüüd sellel näitusel ära ei käi, peaksid enesele tuhka pähe raputama, et õigel ajal suud lahti ei teinud.

Lugeda ja vaadata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles