Vanemuise nõukogu ei pea elamislubadega kimpus olevate tantsijate palga tõstmist lahenduseks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Eelmisel nädalal pöördus Vanemuise teater arupärimisega siseministeeriumi poole, sest kaks teatri balletitruppi kuuluvat kolmandatest riikidest pärit tantsijat jäid välja tänavusest Eestis elamisloa saajate nimekirjast. Seega pole neil maikuust enam võimalik Eestis elada ega töötada.

Läinud reedel arutas teemat korraliselt kogunenud Vanemuise teatri nõukogu. Üks lahendus võiks olla tantsijate tippspetsialisti palgale viimine, kuid seda nõukogu teha ei plaani.

Teater selgitas pöördumises, et kuna etendusasutused töötavad hooajapõhiselt, toob see endaga kaasa artistide vahetuse enamasti suvel. Uued artistid saabuvad tavaliselt augustis. Viimastel aastatel on see tähendanud, et artistidel pole võimalik tööle asudes taotleda pikaajalist elamisluba, kuna kolmandatest riikidest sisserände piirarv on selleks ajaks ammu täitunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles