Edgar Savisaar esitles tartlastele kassi ja raamatut

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar andis Vassili enda sülest üsna esitluse alguses Jelena Valmele.
Edgar Savisaar andis Vassili enda sülest üsna esitluse alguses Jelena Valmele. Foto: Sille Annuk

Edgar Savisaar tutvustas Tartu kaubamaja Apollos paarikümnele tartlasele raamatut, mille kaanel on küll tema nimi, kuid ometigi ei ole ta selle raamatu autor. Ühtlasi tutvustas ta valget kassi, keda ta hoidis esitluse algul süles.

Raamatu «Edgar Savisaar – poliitik ja romantik» on koostanud Toivo Tootsen, Heiki Raudla (tema oli koos poliitikust romantikuga ka tartlaste ees) ja Ain Saarna. Üllitanud on kirjastus Maagiline Ruum. Esitlus Tallinnas oli kolm kuud tagasi.

Savisaarelt on ilmunud tema enda sõnul seni 21 raamatut. «See raamat on minust, aga see ei tähenda, et see on minu raamat,» lisas ta.

«Ta on mu jalga purenud üsna metsikult,» ütles esitlust juhtinud Peeter Ernits.

«Kass, mitte mina,» selgitas Savisaar.

Enne pikemalt rääkima asumist andis romantikust poliitik enda sülest kassi keskealisele kaunitarile, keda esitlusele tulnutele ei tutvustatud. Ta ütles Tartu Postimehele, et on Jelena Valme ja pärit Narvast, mis on ka kass Vassili kodulinn. Kusjuures kassil on teinegi nimi – Vais. Savisaarega suhete kohta ei soovinud Valme midagi ütelda.

Narva linna veebisaidil on kirjas, et Jelena Valme on aiandusühistute liidu ajalehe Datšik toimetaja. Seltskonnameedias on paaril viimasel aastal täheldatud Jelena Valme ja Edgar Savisaare lähedast suhtlemist, näiteks jagasid nad mullu augustis Narvas «Kremli ööbikute» elamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles