Tartu loomemajanduskeskus sai uue juhi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Reidolv.
Kristiina Reidolv. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu loomemajanduskeskuse uueks juhiks valiti seni Vaba Lava tegevjuhina töötanud Kristiina Reidolv, kes asub uues ametis tööle aprilli alguses. Loomemajanduskeskuse juhi konkursil kandideeris 30 inimest. 

Loomemajanduskeskuse nõukogu esimehe Indrek Katušini sõnul oli kandidaatide tase väga kõrge. «Hea meel on näha, et loomemajanduskeskus on tuntud ja siia tahetakse tööle tulla. Kõik kandidaadid, kellega vestlesime, nägid loomemajanduskeskuse suurt potentsiaali ja selle võimalust mõjutada kogu Lõuna-Eesti ettevõtlust. Kristiina Reidolv on väga tugev juht, tal on äärmiselt põhjalikud teadmised loomemajandusest, suurepärane kogemus ja meeletu positiivne energia. Tema nägemus loomemajanduskeskuse tulevikust ja võimalikest arengutest on väga selgelt ja põhjalikult läbi mõeldud. See on kõik see, mida nõukogu uuelt juhilt ka ootas,» lisas Katušin. 

Kristiina Reidolvi eesmärk uue juhina on viia Tartu loomemajanduskeskus uuele arengutasemele: orienteeruda rahvusvahelistele suhetele, kutsuda ellu uusi, innovaatilisi, interdistsiplinaarseid ja sektoriteüleseid algatusi ning arendada olemasolevate kõrval uute prioriteetsete suundadena etenduskunstide, muusika- ja filmivaldkonda.

«Selleks tuleb tugevdada ka loomemajanduskeskuse finantseerimisaluseid, et organisatsioon saaks elujõuliselt kasvada. Soovin, et keskusest kujuneks rahvusvaheline loomemajanduse kompetentsikeskus,» täpsustas Reidolv. 

Kristiina Reidolv on olnud SA Vaba Lava tegevjuht ja juhatuse liige alates 2012. aastast, vastutanud nii organisatsiooni ülesehitamise kui ka teatrimajade rajamise eest Tallinnas ja Narvas. Samuti on ta olnud teatrivaldkonna katusorganisatsiooni Eesti etendusasutuste liidu tegevjuht. Kristiina Reidolv on ka Narva loomeinkubaatori nõukogu liige. 

Kristiina Reidolv on pärit Tartust, saanud kõrghariduse Tartu ülikoolist filosoofia erialal ning on lõpetamas teatriteaduse doktorantuuri. Ta on rahvusvahelise teatriuurijate ühenduse IFTR liige. 

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna kultuuriteenistuse juhatajana andis ta Tartu loomemajanduskeskuse algusaastatel panuse selle kontseptsiooni väljatöötamisse. 

Reidolv on tegev ka ansamblis Tartu Popi ja Roki Instituut. 

Tartu loomemajanduskeskus on alates 2009. aastast Tartus tegutsev loomevaldkonna katusorganisatsioon, mis ühelt poolt koordineerib loomemajandust Tartus, viies läbi koolitusi ja organiseerides erinevaid üritusi, ning teisalt on ettevõtlusinkubaator, mis pakub loovettevõtjatele nõustamist ning inkubatsiooniteenust. Loomemajanduskeskus on ka üks ärifestivali sTARTUp Day ja Eesti moefestivali korraldajaid. Iga aastaga on üha populaarsem Tartu loomemajanduskeskuse korraldatud Tartu noore kunsti oksjon. Loomemajanduskeskus koordineerib ka Tartu filmifondi tegevust, mille toel on praeguseks valminud neli filmi: «Supilinna Salaselts», «Õnn tuleb magades», «Tuulte tahutud maa» ja «Johannes Pääsukese tõeline elu». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles