Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk: tööga ei tohi end tappa ja spordiga on sama lugu

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad retrosuusad kuulusid suusataja Mai Luigele, nüüd on need leidnud koha Tartu maratoni klubi kontoris. Esmaspäeval ei teadnud Indrek Kelk veel, kas taevast rabisev vihm jääb püsima või lubab ilm nii puu- kui plastsuusasõpradel maratoni ära sõita.
Pildil olevad retrosuusad kuulusid suusataja Mai Luigele, nüüd on need leidnud koha Tartu maratoni klubi kontoris. Esmaspäeval ei teadnud Indrek Kelk veel, kas taevast rabisev vihm jääb püsima või lubab ilm nii puu- kui plastsuusasõpradel maratoni ära sõita. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeva pärastlõuna. Vihm trummeldab vastu laulukaare katuseplekki. Vaevu tunni eest on riigi ilmateenistus avaldanud uue prognoosi: nädalavahetusel püsib temperatuur kangekaelselt plussis, ilm on soe ja päikseline. Aga pühapäev toob igast Eesti nurgast ja välismaaltki Otepääle kokku 5000 inimest sõitma 59-aastase ajalooga Tartu maratoni.

Suusapeo peakorraldaja Indrek Kelk istub, kulm kortsus, oma kabinetis Tartu laululava all ja loeb peast detailselt ette norrakate ja venelaste ilmaennustuse tulevaks kuueks päevaks. Kumab õhkõrna lootust, paar öist külmakraadi – äkki peab peab rajapõhi ikkagi vastu! Muidu koostab ilmateenistus iga päev maratonitiimile eraldi prognoosi, kuid sel päeval pole see veel saabunud. Eestlaste ennustus on aga kõige usaldusväärsem, ütleb Kelgu kogemus.

Olukord on keeruline ja varsti tuleb langetada raskeid otsuseid, aga sellist aastat, kus oleks lihtne, pole Indrek Kelgu kahekümneaastase Tartu maratoni peakorraldamise ajal vist ette tulnudki. Ta ei tea veel, et järgmistel päevadel pöörab heitlik ilm soodsas suunas ning Otepää kandis tuleb piisavalt lumelisa, et maraton saaks toimuda täismahus põhirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles