Sebe pakub Tartu bussijuhtidele tööd mujal Eestis

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe linnaliinibussid sõidavad Tartus veel viimaseid kuid.
Sebe linnaliinibussid sõidavad Tartus veel viimaseid kuid. Foto: Margus Ansu

Paar aastat tagasi tunnistas Tartu linnavalitsus bussiveo teenuse hanke võitjaks ASi Go Bus, ja see tähendab, et praegune teenusepakkuja AS Sebe peab oma liinibussidele uue rakenduse leidma. Sebe juhatuse esimees Üllar Kaljuste märkis, et enamik Tartu busse on üle kaheksa aasta vanad ja seega leiavad mitmedki tee romulasse. «Pooled Scania bussid lähevad tagasi tootjale, osa busse kasutame edasi ja 10–15 läheb müüki,» rääkis ta.

2017. aasta suvel valminud uus depoo jääb endiselt Sebe kasutusse, säilivad pesula ja remonditöökoda. «Kasutame seda maja päris palju,» ütles Kaljuste.

Töö kaotavad ka bussijuhid. «Jah, meil tuleb kollektiivne koondamine,» sõnas Kaljuste. Ta lisas, et bussijuhtidel ei tohiks olla raskusi uue töö leidmisega. Teatavasti ei jää tartlased ühistranspordist ilma ning uus vedaja alustab tööd uute bussidega juba selle suve alguses, täpsemalt 1. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles