Maaomanikud, kontrollige oma kinnistuandmeid. Kaartide uuendus tegi põllumaaomanikest metsaomanikud

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne 2019. aastat põhinesid maa-ameti katastriüksuste andmed 2002. aastal salvestatud aerofotodel (vasakpoolne kaart). Nüüd uuenesid maakõlvikud uutelt aerofotodel põhineva infoga (paremal). Piltidel olevad kohad asuvad Eesti eri paigus.
Enne 2019. aastat põhinesid maa-ameti katastriüksuste andmed 2002. aastal salvestatud aerofotodel (vasakpoolne kaart). Nüüd uuenesid maakõlvikud uutelt aerofotodel põhineva infoga (paremal). Piltidel olevad kohad asuvad Eesti eri paigus. Foto: Eili Arula

Möödunud aasta lõpus läbi viidud maa-ameti aluskaartide uuendamisega on Eestis kasvanud metsamaa hulk ligi 62 000 hektari võrra. Seejuures ei pruugi paljud maaomanikud ise teada, et nüüdsest on nad enesele ootamatult saanud metsaomanikeks.

Möödunud aasta lõpus uuendas maa-amet maatükkide andmeid, nii et maa loodusliku seisundi ehk kõlviku andmed võeti kõige uuemalt kaardilt. Selle tulemusel uuenes iga maatüki andmestik vastavalt tegelikule olukorrale looduses. Metsamaad on nüüd Eestis ligi 62 000 hektari võrra rohkem. Seejuures ei pruugi paljud maaomanikud ise teada, et nüüdsest on nad ootamatult saanud metsaomanikeks.

Pildil Maa-ameti peadirektori asetäitja kinnisvara ja katastri valdkonnas Triinu Rennu. 
Pildil Maa-ameti peadirektori asetäitja kinnisvara ja katastri valdkonnas Triinu Rennu. Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles