TÜ raamatukogu kutsub lugejaid pimekohtingule raamatuga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud. Pilt on illustratiivne.
Raamatud. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Täna avatakse Tartu ülikooli raamatukogu teisel korrusel osalusnäitus «Pimekohting raamatuga», kus kõigil lugejatel on võimalus panna proovile oma teadmised ilukirjandusest. Näituse on koostanud raamatukogu lugejateenindajad. 

Kas arvate ära, mis raamat peitub selle kirjelduse taga: «Unustamatu lugu sellest, kuidas kolm tagasihoidlikku ja intelligentset, kuid kerge kiiksuga sõpra päästavad linna ökoloogilisest katastroofist»? Või selle: «Kaks härrasmeest, kellel on üks ja sama käekiri, ajavad Londoni udus süngeid ja kummalisi asju. Kõik lõpeb aga halvasti, kuna apteegis pole enam vajalikku rohtu»? Just selliste kirjelduste põhjal ongi igaühel võimalus pakkuda, milline teos paberisse on peidetud.

Näituse teeb põnevaks see, et kõik raamatud on pakitud paberitesse ja lugeja peab meeleoluka kirjelduse abil ära arvama, mis teosega on tegemist. «Ühelt poolt on meie näitus meelelahutuslik - kirjeldused on humoorikad ja raamatu sisu on kirjas n-ö ridade vahel,» tutvustas TÜ raamatukogu teenindusosakonna juhataja Olga Einasto väljapanekut. «Teisalt tahaksime oma näitusega lugejates, eelkõige üliõpilastes, tekitada huvi meie rikkaliku ilukirjanduse, eelkõige klassikakogu vastu. Laenutustatistika näitab, et seda laenavad põhiliselt tulevased filoloogid, kuid oluliste klassikateoste lugemine annab kindlasti palju juurde ka heale arstile või pedagoogile.»

Paberisse pakitud on teoseid nii Eesti kui ka maailmakirjanduse klassikast. Väljapandud raamatute juures on kast, kuhu saab panna sedeli äraarvatud raamatu pealkirjadega.

Näitus «Pimekohting raamatuga» jääb raamatukogus avatud 1. märtsini. Siis avalikustatakse ka kõige paremad ilukirjanduse tundjad, kes saavad auhinnaks raamatukogu meene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles