TÜ Delta karjääripäev toimub tänavu esimest korda

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Vilo.
Jaak Vilo. Foto: TÜ arvutiteaduse instituut

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut, majandusteaduskond ning matemaatika ja statistika instituut korraldavad 13. veebruaril Delta karjääripäeva, et viia kokku  tudengid ja ettevõtjad.

Arvutiteaduse, matemaatika ja statistika ning majanduse tudengid koondatakse karjääripäevaks ühe katuse alla selleks, et kohale meelitada eelkõige infotehnoloogia ja finantsvaldkonna tööandjad, kes suudaksid pakkuda üliõpilastele kõige sobivamaid praktikakohti ja tutvustada karjäärivõimalusi.

«Tänapäeva tehnoloogia- ja finantsettevõtted vajavad nii majandusinimesi, matemaatikuid kui ka arvutiteadlasi. Nad leiavad Delta karjääripäevalt tudengeid, kellele pakkuda praktikakohti eri rollides,» kommenteeris ettevõtete vajadusi TÜ arvutiteaduse instituudi juhataja Jaak Vilo.

Arvutiteadlased, matemaatikud ja majandusteadlased teevad omavahel koostööd ka seetõttu, et järgmisel aastal kolitakse üheskoos Tartu ülikooli uude, Delta õppehoonesse. «Saame juba tänavu ühiselt üritust korraldada ja kindlasti see tava jätkub Delta hoones ka tulevikus,» ütles Vilo.

Esimese kursuse majandustudengi Kristin Reino ütles, et tudengid tahavad end ettevõtjatele näidata parimast küljest. «Delta karjääripäevalt ootan kõige enam kohtumist erinevate ettevõtetega, et leida potentsiaalne praktika- või töökoht,» sõnas Reino. «Kuna karjääripäeval on kohal mitmed mainekad majandusvaldkonna tööandjad, siis tundub see olevat väga hea võimalus, kus ennast tõestada,» lisas ta.

Delta karjääripäeva mess toimub 13. veebruaril kell 12–17 TÜ spordihoones. Üritus on sellisel kujul esimest korda, vaid arvutiteaduse instituut on varem korraldanud iga-aastaseid karjääripäevi, kuid väiksemates mõõtmetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles