Peipsiääre vald asub kaht vene kooli ühendama (4)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsiääre vald asub kaht vene kooli ühendama.
Peipsiääre vald asub kaht vene kooli ühendama. Foto: TPM

Teineteisest ligi seitsmeteist kilomeetri kaugusel asuvate venekeelse õppega Kallaste ja Kolkja põhikooli õpilaste arv on viimase kümne aastaga langenud poole võrra ning valla sündivust vaadates langeb seal kooli minevate laste arv järgnevatel aastatel veelgi. Kallastel õpib praegu 50 last ning Kolkjas 35 õpilast.

Et koolide ülalpidamiskuludelt kokku hoida ning panustada koolide eesti keele õppe parandamisse, valmistab Peipsiääre vald ette kahe kooli ühendamist. Peipsiääre vallavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Pille Lille selgitas, et praegu on neil valikus seitse varianti. Parim võimalik lahendus tuleb leida üsna pea, sest plaan näeb ette koolid ühendada juba sügisel uuest õppeaastast.

«Kõige valutum variant, mis peaks ennekõike silmas õpilaste heaolu, oleks see, kui Kallastele jääksid 1.–3. klassi ning Kolkjasse 1.–9. klassi õpilased,» selgitas Lille. Niisugust valikut põhjendas Lille sellega, et Kolkjas on kolm aastat tagasi renoveeritud koolimaja, seevastu Kallaste oma vajab põhjalikku remonti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles