Omavalitsused ei kiirusta riigiteid enda valdusesse võtma (2)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsiääre vallavanem Aleksandr Širokov on jätnud auto seisma Koosa-Kirepi-Metsakivi tee äärde, mis peaks plaani järgi riigilt vallale üle antama. Peipsiääre inimesed pole aga sellega päri.
Peipsiääre vallavanem Aleksandr Širokov on jätnud auto seisma Koosa-Kirepi-Metsakivi tee äärde, mis peaks plaani järgi riigilt vallale üle antama. Peipsiääre inimesed pole aga sellega päri. Foto: Kristjan Teedema

Paari kuu eest lähetas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium omavalitsustele kirja, milles teatas kavast anda neile 2021. aasta lõpuks üle 3398 kilomeetrit riigi kõrvalmaanteid. Asja vaaginud omavalitsused sellest plaanist just üleliia suures vaimustuses pole.

Näiteks Peipsiääre vallavolikogu otsustas ühehäälselt, et nemad nõus ei ole ega soovi 60 kilomeetrit kõrvalmaanteid, mis neile peaks üle antama, oma haldusalasse võtta. Koostamisel on ka vastavasisuline märgukiri.

«Kaalusime seda, kuid see pole väga mõistlik, sest kaasneks kohustus teid hooldada ja remontida, kuid kui suures ulatuses aitaks riik kulutusi katta, pole kaugeltki selge,» selgitas Peipsiääre vallavanem Aleksandr Širokov.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles