Suri teenekas Jõgeva koolijuht Taisto Liivandi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkus teenekas Jõgeva koolijuht Taisto Liivandi.
Lahkus teenekas Jõgeva koolijuht Taisto Liivandi. Foto: Marge Tasur

Eile, 7. veebruaril suri endine Jõgeva gümnaasiumi ja põhikooli direktor Taisto Liivandi. 2017. aastal astus Liivandi Jõgeva koolijuhi ametist tervislikel põhjustel tagasi. Taisto Liivandi pidas koolijuhi ametit 28 aastat.

Oma koolijuhi karjääri jooksul juhtis Liivandi kahte õppeasutust, kuid tema kabinet oli alati samas majas. Nimelt oli Taisto Liivandi 2013. aasta kevadeni Jõgeva gümnaasiumi direktor. Et koolireformiga loodi 2013. aasta sügisel Jõgevale riigigümnaasium ning Jõgeva gümnaasium ja ühisgümnaasium muutusid põhikooliks, asus Liivandi neli aastat tagasi tööle Jõgeva põhikooli direktorina.

2017. aastal tunnistas Liivandi, et lahkub koolijuhi kohalt raske südamega. «Kui oled pea pool elu koolipapa olnud, on muidugi raske ametit maha panna,» märkis Liivandi toona. Sellest hoolimata otsustas ta arsti ja lähedaste soovitusi kuulda võtta, südame kõvaks teha ning igapäevatööst loobuda.

Betti Alveri muuseumi juhataja ja Taisto Liivandi hea sõber Toomas Muru ütles, et endine koolijuht oli väga haritud ja tark mees. «Suurepärane vestluspartner,» sõnas ta. Muru lisas, et tänu sagedasele teatri, kino ja kontsertide külastamisele oli Liivandist saanud väga taktitundeline härrasmees. «Ta ei rääkinud kunagi kellestki halba.»

Taisto Liivandi töötas viimastel aastatel Viimsi koolis administraatorina. «Ta õpetas kõik õpilased kahe kuuga teretama,» rääkis Toomas Muru. Muru lisas, et Taisto Liivandi tervis oli viimasel ajal eriti kehv. 

Teenekas koolijuht saadetakse viimsele teekonnale teisipäeval, 12. veebruaril kell 14 Rohuneeme kabelist Viimsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles