Röövi takistanud tartlane: kõik juhtus nagu märulis (2)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruari alguses tunnustas Tartu politsei Sandrit, kes näitas üles kodanikujulgust ning aitas kinni püüda poeröövlid. 
Veebruari alguses tunnustas Tartu politsei Sandrit, kes näitas üles kodanikujulgust ning aitas kinni püüda poeröövlid. Foto: Kristjan Teedema

Mitte igaüks ei otsusta sekkuda varaste takistamisel, eriti siis, kui vargaid on mitu ning neile tuleb vastu hakata üksi. 21-aastane autotehnik Sander (perekonnanimi toimetusele teada) ei pidanud paljuks tegutseda kolme varga kinnipidamisel, mis lõppes märulifilmiliku tagaajamisega.

Ligi kolm nädalat tagasi, 22. jaanuari õhtupoolikul märkas tartlane Sander Kirsi poe eest möödudes, kuidas kapuutsides noormehed kauplusse sisenevad. «Vaata, kohe läheb varguseks,» jõudis Sander elukaaslasele öelda, kui juba surusid noormehed müüja leti taga nurka, et laduda endale poeriiulitelt viinapudeleid sülle.

Sander helistas esimese asjana häirekeskusesse. «Dispetšer ei saanud kohe aru, et ma olen Kirsi poe juures, ta kuulis, et ütlen Hirsi pood,» märkis ta. Sander nägi läbi kaupluse akna, et noormehed hakkavad poest väljuma, ning jooksis ukse juurde, et see kinni lüüa ja vargad lõksu jätta, kuid jäi hiljaks. «Telefoniga tuli ju rääkida,» nentis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles