Ülenurme piirkonna toasooja hind tõusis kolmandiku

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel selle aasta jooksul renoveerib SW Energia Ülenurme katlamaja KIKi toel selliselt, et uuel kütteperioodil saaks katlamaja kütta gaasi asemel hakkepuiduga.
Veel selle aasta jooksul renoveerib SW Energia Ülenurme katlamaja KIKi toel selliselt, et uuel kütteperioodil saaks katlamaja kütta gaasi asemel hakkepuiduga. Foto: Sille Annuk

Jaanuari lõpus potsatas Tõrvandi ja Ülenurme kortermajade elanike postkasti aasta esimene kommunaalkulude arve. Arvet vaadates selgus, et toasooja eest tuleb elanikel nüüd maksta varasemaga võrreldes kolmandiku võrra kopsakam summa.

Varem maksis korteri- või majaomanik kaugküttevõrgust saadud megavatt-tunni toasooja eest 59,56 eurot, nüüdsest on see 79 eurot ja 32 senti.

SW Energia tegevjuht Mait Pärg selgitas, et küttehinna tõus on tingitud kahest asjaolust. Nimelt kallines sügisel maagaas ning ettevõte tegeleb praegu Ülenurmesse hakkpuidukatlamaja ehitamisega. «Investeeringu suurus on 800 000 eurot, millest poole maksab küll keskkonnainvesteeringute keskus, kuid pool tuleb paraku tasuda tarbijal,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles