Võrtsjärvel peeti Eesti meistrivõistlusi jääaluses kalapüügis

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärvel peeti Eesti meistrivõistlusi talipüügis.
Võrtsjärvel peeti Eesti meistrivõistlusi talipüügis. Foto: Märt Aab

Möödunud nädalavahetusel toimusid Võrtsjärvel tänavused Eesti meistrivõistlused jääaluses kalapüügis, millest võttis osa 62 võistlejat. Ilmaolud võistlust soosisid, aga kalad sportlastega koostööd teha ei soovinud, mistõttu jäi saak kesiseks.

Esimese päeva sektorid olid pandud 3,5–3,8 meetri sügavusele. Korraldajaklubi, Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi, käis enne jää- ja kalaoludega tutvumas ning sel sügavusel märgati kalu küllalt. Vahetult enne võistlust läks ilm soojemaks ja see võis kalade liikumist mõjutada.

Esimesel päeval oli kala püüda keeruline, lepiskala (särge, nurgu, latikat) saadi vähe, hästi läks üldjuhul nendel, kellel õnnestus rohkem üksikuid ja suuremaid kalu tabada.

Mõnes sektoris oli nurgu, särge ja latikat veidi rohkem, teises veidi vähem. Üldiselt võideti lepiskalaga, vaid ühes sektoris saadi parim tulemus kiisaga. Vanameister Mati Banhardil õnnestus ühes sektoris lepiskalale pihta saada ja teda söödaga hoida, tema saagi kogukaal oli ülekaalukalt parim, üle 2,7 kg. Teistes sektorites olid parimad tulemused alla kilo.

Teisel võistluspäeval otsustas korraldaja sektorid panna sügavamale, kus pidi eelduste kohaselt olema rohkem kala. Ka ilma poolest pidi teisel päeval kalavõtt parem olema. Seetõttu alustasid teisel päeval paljud võistlejad särje ja nuru püügiga. Puuritud augud söödeti sisse. 

Taas pidid sportlased pettuma, sest seal oli lepiskala vähe ja paljud hakkasid püüdma kiiska, et midagigi saada. Teisel päeval olid saagid veel väiksemad kui esimesel päeval.

Üldklassis tuli Eesti meistriks Mati Banhard, kes sai esikoha mõlemal päeval. Teiseks tuli Denis Manov, kes sai samuti kaks kohapunkti, kuid kelle saagi kogukaal oli väiksem. Kolmanda koha saavutas Jaanus Viitkin, kes jättis maha kummikud ja pidi püüdma sisejalatsites, kuigi jää peal oli märg lumi ja vesi.

Juunioride arvestuses oli parim Aare Silm. Teise koha saavutas Johannes Aab ning kolmandaks tuli Laur Tammeorg. Noorte arvestuses tuli Eesti meistriks Serena Sarapuu, kes sai üle 1,5 kilo kala. Vaid kuue grammiga jäi talle alla Gevert Meite. Kolmanda koha saavutas Nikolas Javorski. Naiste arvestuses võidutses Gerli Albert, hõbeda sai Margarita Gratšjova ning pronksi sai Aarika Jõgiste.

Võistkondlikus arvestuses tuli Eesti meistriks Kõue võistkond kooseisus Jaanus Viitkin, Aare Silm, Andrus Nurme ja Margus Ollin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles