Ülenurme piirkonna toasooja hind tõusis kolmandiku võrra

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme katlamaja.
Ülenurme katlamaja. Foto: Sille Annuk

Jaanuari lõpus potsastas Tõrvandi ja Ülenurme kortermajade elanike postkasti aasta esimene kommunaalkulude arve. Arvet vaadates selgus, et toasooja eest tuleb elanikel nüüd maksta varasemaga võrreldes kolmandiku võrra kopsakam summa. Nimelt tõstis Tõrvandis ja Ülenurmes toasooja pakkuv kaugküttefirma SW Energia sooja hinda 33 protsendi võrra. Varem maksis korteri- või majaomanik kaugküttevõrgust saadud megavatt-tunni toasooja eest 59,56 eurot, kuid nüüdsest on see 79 eurot ja 32 senti.

SW Energia tegevjuht Mait Pärg selgitas, et küttehinna tõus on tingitud kahest asjaolust. Nimelt tõusis sügisel maagaasi hind ning hetkel tegeleb ettevõte Ülenurme hakkepuidu katlamaja ehitamisega. «Investeeringu suurus on 800 000 eurot, millest pool maksab küll keskkonnainvesteeringute keskus, kuid pool tuleb paraku tarbijal tasuda,» põhjendas ta.

SW Energia pakub Ülenurmel ja Tõrvandis toasooja kolmandat kütteperioodi. Varem oli katlamaja Ülenurme vallavalitsuse allasutuse OÜ Olme valduses. SW Energia juht selgitas, et valla pakutav toasooja hind oli juba väljamüügihinnast madalam. «Ilmselt vald siis doteeris toasoojahinda,» arvas Pärg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles