Tartu sulgpallurid võitsid Eesti meistrivõistlustelt kamaluga medaleid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segapaarismängus kerkisid poodiumi kõrgeimale astmele Kristjan Kaljurand ja Hannaliina Piho (mõlemad TÜASK).
Segapaarismängus kerkisid poodiumi kõrgeimale astmele Kristjan Kaljurand ja Hannaliina Piho (mõlemad TÜASK). Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel toimusid Tallinnas Kalevi spordihallis Eesti meistrivõistlused sulgpallis. Välja jagatud 24 medalist koguni 21 tulid Tartusse: Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi (TÜASK) saagiks jäi üheksa medalit (4 kulda, 1 hõbe ja 4 pronksi), Triiton kogus 10 medalit (3 kulda, 6 hõbedat ja 1 pronksi) ning Veeriku Badmintoni saagiks jäi üks hõbe- ja üks pronksmedal.

Meeste üksikmängus jäi rekordiliselt 14. aastat järjest löömatuks Tondiraba SK-d esindav Raul Must, kes noorematele konkurentidele armu ei andnud ja võitis kõik kohtumised kahes geimis. Finaal 18-aastase Karl Kerti (Veeriku Badminton) vastu lõppes seisuga 21:6, 21:6. Kolmanda koha võitis Hans-Kristjan Pilve (Veeriku Badminton).

Naiste üksikmängus saavutas esikoha Kristin Kuuba (Triiton), kes oli võitnud Eesti meistri tiitli ka mullu ja tunamullu. Finaal klubikaaslase Helina Rüütli vastu lõppes vastase katkestamisega Kuuba eduseisul 21:14, 8:5. Kolmanda koha sai Hannaliina Piho (TÜASK).

Kristin Kuuba võitis teisegi meistritiitli, kui koos Rüütliga alistati naiste paarismängu finaalis teine Triitoni paar Kati-Kreet Marran ja Liisa-Lotta Tannik 21:7, 21:15. Kolmandaks võitlesid end Hannaliina Piho ja Kätlin Lattik (TÜASK).

Sarnaselt Kuubaga tuli kahekordseks meistriks Kristjan Kaljurand (TÜASK), kes esmalt võitis koos klubikaaslase Raul Käsneriga viiendat aastat järjest tiitli meeste paarismängus. Võidutulemus finaalis Mihkel Taltsi (TÜASK) ja Mikk Õunmaa (Triiton) üle oli 21:6, 21:17. Kolmanda koha said Mikk Järveoja (TÜASK) ja Mihkel Laanes (Triiton).

Päeva põnevaimaks mänguks kujunes segapaarismängu finaal, kuhu jõudsid Kaljurand ja Hannaliina Piho ning Kristin Kuuba ja Mihkel Laanes. Pingelisest, ligi 50-minutilisest mängust väljusid võitjatena tiitlikaitsjad Kaljurand ja Piho tulemusega 21:18, 19:21, 21:15. Kolmanda koha napsasid endale Andres Aru (Tallinna Kalev) ja Ulla Helm (Tondiraba SK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles