Tartu ootab õpetajaid hariduslaadale

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad. Pildil vasakult: Forseliuse kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Mari-Liis Türn, Jaan Poska Gümnaasiumi ajalooõpetaja Indrek Pajur ja Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi saksa keele õpetaja Maigi Varusk.
Õpetajad. Pildil vasakult: Forseliuse kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Mari-Liis Türn, Jaan Poska Gümnaasiumi ajalooõpetaja Indrek Pajur ja Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi saksa keele õpetaja Maigi Varusk. Foto: Margus Ansu

Talvisel koolivaheajal oodatakse õpetajaid Tartusse, et koos rääkida nüüdisaegse õpikäsituse väljakutsetest ja headest näidetest. 27. veebruaril toimub Dorpati konverentsikeskuses 28 õpitoaga hariduslaat. 

Hariduslaada kaks ettekannet käsitlevad hariduse tulevikusuundumusi, et saada teada, milleks tuleb õpetajatel valmis olla. Tartu ülikooli dotsent Dagmar Kutsar räägib heaolu loovast koolist ja professor Marju Lauristin Eesti hariduse tulevikusuundumistest ehk uue haridusstrateegia valmimisest. 

Nelja töötubade sessiooni raames on osalejatel võimalik kujundada individuaalne ajakava lähtudes oma huvidest. Hariduslaadale registreerumisel saab töötubade kohta teha mitmeid valikuid. 

Lõunapausi jätkuks on osalejatel võimalus vaadata kinos Cinamon filmi «Tuulte tahutud maa», millele järgneb kohtumine autoriga või vaadata mononäidendit «Õpetaja Instagramist», millele järgneb kohtumine näidendi tegijatega. 

Korraldajate sõnul pakub hariduslaat õpetajatele uusi kogemusi täis meeleolukat päeva ja võimalust kohtuda kolleegidega üle Eesti. 

Hariduslaata korraldab koos partneritega Tartu linnavalitsuse haridusosakond. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles