Peipsi jääl läheb taas võistukelgutamiseks

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändur Rääbis ergutab noori tõukekelgutajaid.
Rändur Rääbis ergutab noori tõukekelgutajaid. Foto: Sille Annuk

Sibulatee kümnenda aastapäeva esimene suurem üritus on pühapäeval Peipsi peal peetav võistlus Kolkja Kelk ning pidu Talveprääznik. Kolkja Kelgu ühisstarti ja teatevõistlusele oodatakse kuni sada osalejat ning kõiki osavõtjaid ja pealtvaatajaid rõõmustab toiduridaküla.

«Kolkja Kelk on auväärse ajalooga tõukekelguvõistlus, kus nii suured kui väikesed kihutavad võidu mööda Kolkja külatänavat,» rääkis Sibulatee eestvedaja Liis Lainemäe.

«Sel aastal viime võistluspaiga taas Peipsi järvele. Samuti loome sinna kõrvale toiduridaküla, kus kohalikud perenaised pakuvad oma hõrgutisi. Peale selle korraldatakse mitmeid muid võistlusmänge, esinevad tantsijad ning töötavad õpitoad. Saab sõita nii hobusaani kui karakatiga. See on mõnus talvepäev värskes õhus Peipsi peal tervele perele,» ütles ta.

Kõik soovijad saavad osa võtta pikema liu võistlusest ning päeva üks uhkemaid ettevõtmisi on motoriseeritud tõukekelkude võiduajamine.

Tõukekelguvõistlus peetakse kahes klassis: ühisstart antakse päeval kell 12, teatevõistlus neljaliikmelistele tiimidele algab kell 13. Auhinnafondi on panustanud nii Sibulatee kui Vooremaa ja Tartu ettevõtjad.

​Talvised mõõduvõtmised toimuvad terve päeva vältel, toiduridaküla ootab kõiki kella üheteistkümnest hommikul kuni neljani pärastlõunal. Toiduridakülas pakutakse nii tindisuppi, kuulsaid sibulapirukaid kui ka kirjatud präänikuid.

Kohal on Rändur Rääbis, kes võistlejaid utsitab ja lastele rõõmu toob. Päeva juhib Hannes Lents. Samal ajal on avatud ka Kolkja vanausuliste muuseum.

Kolkja Kelgule registreerimine on avatud Sibulatee kodulehel. Üritus on osalejatele tasuta, neljaeurone osalustasu tuleb maksta tõukekelguga võistlejatel. Starti on oodatud kõik erilised ja ägedad tõukekelgud, parimad saavad ka auhinnatud. Need, kel tõukekelku ei ole, saavad enda kirjapanekul märkida kelgu laenamise soovi. Kristel Kaljuvee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles