Peipsi kalurid: suured tehased tahavad meist orjad teha (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutseline kalur Vitali Ossipenko ei hoidnud eilsel nõupidamisel oma hirme vaka all: tema meelest kannab kõnealune eelnõu suurte ettevõtete huve. Kristjan Teedema
Kutseline kalur Vitali Ossipenko ei hoidnud eilsel nõupidamisel oma hirme vaka all: tema meelest kannab kõnealune eelnõu suurte ettevõtete huve. Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema

Suured tehased tahavad kaluritest orjad teha, põrutas kutseline kalamees Vitali Ossipenko eile Mustvee vallas Kasepääl toimunud kohtumisel, kus nii maaelu- kui ka keskkonnaministeeriumi kõrged ametikandjad tutvustasid kohalikele kalapüügiga tegelevatele organisatsioonidele mullu detsembris algatatud kalapüügiseaduse muutmise eelnõu.

Ossipenko, kes juhib muu hulgas Peipsi piirkonna ettevõtete ja ettevõtjatest kalurite liitu, on veendunud, et kui seadusesse tehakse praegu kavandatud muudatused, hakkab uus olukord omaette tegutsevaid kalureid ahistama. Nimelt näeb eelnõu ette, et kaluritele kehtestatakse lisaks püügivahendite limiidile ka individuaalsed püügikvoodid, millest rohkem nad ei tohi aasta vältel kalu järvest välja võtta. «Sedasi on lihtne iseenda hüvanguks tööd tegevate kalurite laud leivast puhtaks teha, sest individuaalsed kvoodid saavad väga kiiresti täis. Seejärel ei jää meil muud üle, kui minna suurtesse ettevõtetesse, kus palgad on väga madalad,» selgitas Ossipenko.

Ebastabiilne turg

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles