Tartu gümnasist proovib mänguga Ajujahil läbi lüüa

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaõpetaja Pirgit Palm ja gümnasist Timo Timmi soovivad mänguliselt arendada noorte peastarvutamise oskust.  Sille Annuk
Matemaatikaõpetaja Pirgit Palm ja gümnasist Timo Timmi soovivad mänguliselt arendada noorte peastarvutamise oskust. Sille Annuk Foto: Sille Annuk

Aprillis algab taas idufirmade võistlus Ajujaht, kus paneb end võistluse kodulehe andmetel 30 parima seas proovile ka neli Tartu ettevõtet. Võistlustules on veel üks pooleldi Tartu meeskond, mille kaks liiget on pärit Emajõelinnast.

Tartu Jaan Poska gümnaasiumi 12. klassi õpilane Timo Timmi on haridusliku rakenduse 99math üks asutaja ja tootejuht. Tegu on peastarvutamise mänguga, kus õpilased saavad pooleminutilistes voorudes võistelda liitmises, lahutamises, korrutamises ja jagamises. Õpilased saavad arvuti või nutiseadme vahendusel võistelda korraga. Võimalik on mängida ka korraga eri riikides, kuna mänguga liitumise koodi saab jagada.

«Iga kuu kasutab rakendust ligi 25 000 inimest,» ütles Timmi. Mäng on praegu saadaval eesti ja inglise, aga ka hollandi keeles, kuna Hollandis kasutatakse nutilahendusi klassiruumis väga agaralt. Seal pole küll mäng veel menukaks muutunud. Ligi 70 protsenti 99mathi kasutajatest on eestlased, ülejäänud 30 protsenti on ameeriklased. «Me plaanimegi USA turul laieneda, kuid võtame seda rahulikult. Reklaamimine on päris kallis,» märkis Timmi. Seni on nad rakendust tutvustanud Facebooki õpetajate gruppides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles