Koolitantsufestival alustas juubeliaasta tantsudega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koolitantsu festival saab tänavu kahekümne viie aastaseks. Veerand sajandit on lapsed ja noored, tantsuõpetajad ja lapsevanemad valmistunud Koolitantsu lavale minema autorite, esinejate, toetajate või kaasaelajatena. Tartu maakondlikud tantsupäevad said alguse eile.

Eile õhtul kell 12 said Vanemuise suures majas alguse Tartumaa tantsupäevad. Esimesel kontserdil elasid lapsevanemad ja teised tantsuhuvilised kaasa koolieelikutele, kes esitasid nii nüüdistantsunumbreid kui ka eesti ja teiste rahvaste tantse. Eile õhtul kell 18 seadsid lavale sammud algklasside lapsed. 

Tartumaa tantsupäevad lõpevad täna õhtul sõu- ja džässtantsuga. 

Koolitantsu peakorraldaja Raido Bergstein ütles, et kahekümne viie aasta jooksul on festival palju kasvanud. «Koolitants on veerandsada ja toimib moevooludest eraldi.» Ta lisas, et festival on endiselt väga värske, sest tantsude autorid ja noored tantsijad oma ideede ja rõõmuga täidavad iga tantsupäeva, iga kontserdi. «Pole paremat tunnet kui lavalt maha astudes teada, et andsid endast kõik, ning kuulda kiitvaid sõnu lähedastelt. Sa olid tubli! Koolitants kutsub oma juubeliaastal jagama tunnustust ja häid tundeid ning võtma kõike seda ka koju kaasa,» märkis ta. 

Finaalkontserdid toimuvad kolmandat kevadet järjest Eestimaa südames Paides. Eripreemiate saajad kuulutab žürii välja iga kontserdi lõpul. Finaalkontserdile pääsejad avaldadatakse Koolitantsu kodulehel 20. märtsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles