Tartu vibulaskja tõi Baltimaade meistrivõistluselt koju kulla

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emily Hõim.
Emily Hõim. Foto: Erakogu

18.–20. jaanuaril toimusid Ventspilsi olümpiakeskuses Baltimaade meistrivõistlused vibulaskmises. Plokkvibu naisteklassis võitis Baltimaade meistri tiitli Emily Hõim Tartu vibuklubist.

Eelringides saavutas Hõim tabelis esimese asetuse, sealjuures edestas ta teist kohta märkimisväärse 42 punktiga. Oma paremust näitas ta ka duell-laskmises, võites finaali seisuga 141:136. Võistlus oli tavapärasest pikem: kvalifikatsioon koosnes lisaks tavapärasele 18 meetri harjutusele ka 25 meetri harjutusest.

Plokkvibu meeste arvestuses jäi napilt poodiumilt välja Tartu vibuklubi laskur Aivar Pruuli. Pronksifinaali võitja otsustati lisanoole abil, täpsema tabamuse sai kirja seekord Läti laskur.

Samal ajal toimus Prantsusmaal 4. maailmakarika siseetapp. See oli traditsioonilise Nimes'i turniir, millest võtsid osa Tartu valla spordikooli õpilased Alexandra Põllumäe ja Keiti Šuman. 

Põllumäe lasi juuniornaiste arvestuses eelringis tabeli 18. asetuse ning sai vastaseks 15ndaks paigutatud Norra laskuri Katrine Hillestad. Duell osutus väga tasavägiseks ja toimus ümberlaskmine, kus isegi kümnesse tabamine ei toonud eestlasele võitu. Norralase nool osutus keskpunktile lähemal olevaks. Põllumäe lõpetas võistluse 17. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles