Galerii. Vanglateenistuse juubelil näeb elu sealpool trelle

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanglateenistus tähistab sajandat aastapäeva ning Tartu vangla teenistujad võtsid sel puhul täna hommikupoolikul koha sisse Lõunakeskuses, et tutvustada huvilistele elu vanglas. 

Täna oli kõigil tartlastel võimalus vanglatöötaja silme läbi piiluda, missugune on elu teisel pool müüri. Teenistujad tutvustasid vanglate relvastust, erivahendeid ja sõidukeid.

Kella poole ühe ajal näitasid vangivalvurid, mida tuleb teha, kui kinnipeetav osutab vastupanu: kinnipeetav Kostja ei allunud valvurite käskudele ning teda taltsutati gaasiga, pärast seda pandi Kostja käed raudu ning ta viidi kambrisse rahunema.

Uisuväljaku kõrvale oli püsti pandud näidiskamber, kust tuli üles leida keelatud esemed. Oma oskusi keelatud esemete otsimisel näitasid teenistuskoerad. Vanglaametnikud olid välja pannud ka väikese näituse vangide meisterdatud asjadest: näiteks hambapasta, leiva ja pastakatindi abil meisterdatud helmed ning ajalehtedest punutud karbid, tätoveerimismasin ja veekeetja. 

Paljudele huvilistele pakkus põnevust sõrmejälgede või arreteerimisfoto jäädvustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles