Fotouudis: esimene uus linnaliinibuss jõudis Poolast Tartusse (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Täna täpselt kell kolm veeres Scania Tartu esinduse väravast sisse esimene punane gaasibuss 64-st, mis hakkab alates 1. juulist vedama inimesi Tartu linnaliinidel.

Poolas Slupskis Sacania bussitehases valminud masin pidanuks esialgsete plaanide kohaselt läbima kogu teekonna Eestisse omadel ratastel, kuid logistika mängiti ümber ning esmalt sõitis buss teisipäeval Slupskist pooletuhande kilomeetri kaugusele Lübecki sadamasse ning saabus uuele kodumaale hoopis Lübeckist Paldiskisse sõitnud parvlaeva pardal. Paldiski sadamast Tartusse sõitis gaasibuss juba oma mootori jõul.

Tartu Scania esinduses kontrollitakse buss põhjalikult üle, varustatakse kleebiste ja turvakaamerate ning validaatoritega. Esinduse juhi Ivo Kalmuse sõnul kulub selleks üks tööpäev. Seejärel võetakse masin maanteeametis arvele ning antakse tellijale ehk alates 1. juulist Tartu linnaliine teenindama hakkavale Go Busile üle. Masina hingeeluga tutvumiseks on Go Busil plaanis uue bussiga ka erinevaid vedusid teha.

Ivo Kalmus.
Ivo Kalmus. Foto: Margus Ansu

Vastavalt linnaga sõlmitud lepingule peab Go Bus Tartusse tarnima kokku 64 uut gaasibussi. Neist suurem osa jõuab kohale märtsi jooksul, kõik masinad peavad Tartus olema aga juuni alguseks. Bussidest 45 on 12-meetrised ning 19 on 18-meetrised lõõtsaga mudelid.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles