Ärifestivali idufirmade võistluse võitis Eesti ettevõte

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta parima idufirma tiitliga pärjati Outvio, mis hõlbustav transpordihaldust veebipoodidele.
Aasta parima idufirma tiitliga pärjati Outvio, mis hõlbustav transpordihaldust veebipoodidele. Foto: Taavi Muide

Ärifestival sTARTUp Day kutsub osalema konkursil «sTARTUp Pitching», kus selgitatakse välja regiooni parimad algfaasi idufirmad. Võistluse peaauhind on 250 000 euro suurune investeering Põhjamaade äriinglitelt.

Eile õhtul pärjati aasta parima alustava iduettevõtte tiitliga Outvio, mis hõlbustab väikekaupmeeste veebipoodidele tellimuste transpordihaldust. Lisaks rahvusvahelisele tunnustusele saab ettevõte 250 000 euro suuruse investeeringu.

Investeeringu tegid Põhjamaade äriinglite programmi (Nordic Angel Program) investorid. Kokku osales tehingus 52 investorit, kes läbisid kolme kuu pikkuse investoritele mõeldud koolitusprogrammi. Investeeringule kandideeris 127 idufirmat rohkem kui kahekümnest riigist. 15 paremat said võimaluse end investoritele lähemalt tutvustada. Võitja selgus nelja lõppvooru jõudnud kandidaadi seast, kelleks olid GoTennis (Eesti), Outvio (Eesti), PowerUp Energy Technologies (Eesti) ja Tasker (Leedu).

Investorite usalduse võitnud Outvio lihtsustab veebipoodide tööd, pakkudes tarkvara tellimuste ja saadetiste hõlpsaks haldamiseks. Ettevõtte rahvusvaheline meeskond on alustanud äritegevust Hispaania turul, ent plaanib investeeringu abil laieneda üle Euroopa

Osalema olid oodatud varajase faasi idufirmad, mille firmaväärtus on alla kolme miljoni euro ning millel on juba minimaalne elujõuline toode. Kandideerimiseks oli vaja esitada avaldus ning parimad, kes oma ideed esitlema pääsesid, valis välja investoritest koosnev žürii. Idufirmade valimisel võeti arvesse ettevõtte üldist potentsiaali, turu suurust, ennustatavat käivet ning seniseid tulemusi.

sTARTUp Day ametliku pitching-võistluse võitjad:

  • Piletid maailmaklassi tehnoloogiakonverentsile Viva Technology, mis toimub 16.–18. maini Pariisis võitis Modash
  • 2500 euro väärtuses juriidilist nõustamist advokaadibüroolt Sorainen võitis Powerup Technologies
  • 1700 euro väärtuses juriidilist nõustamist advokaadibüroolt Sorainen läks ka Modash'ile
  • 800 euro väärtuses juriidilist nõustamist advokaadibüroolt Sorainen sai Tasker
  • 2000-eurone eriauhind United Angels VC-lt võitis Powerup Technologies
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles