Tasku keskusele pommiähvarduse teinud mees põhjendas tegu liigse purjutamisega

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tasku keskusele tehti esimesel jõulupühal pommiähvardus
Tartu Tasku keskusele tehti esimesel jõulupühal pommiähvardus Foto: Erakogu

Esimese jõulupüha õhtul, 25. detsembril tegi 27-aastane Raul Rätsep Tartu Tasku kaubanduskeskusele pommiähvarduse. Vähem kui paari tunni pärast võttis politsei ähvarduse teinud mehe kinni ning juba 27. detsembril määras kohus talle karistuseks nelja kuu pikkuse vangistuse aastase katseajaga.

25. detsembril kella poole kümne ajal õhtul helistas 27-aastane tugevas alkoholijoobes Rätsep oma mobiiltelefonilt häirekeskuse numbrile 112 ning lausus: «Tere, ma panin Tartu Taskusse pommi alla, head aega.»

Seejärel algas Tasku kaubanduskeskuses klientide ja töötajate evakueerimine. Päästjad lõhkeseadeldist ei leidnud ning juba enne südaööd pidas politsei Tasku keskusele pommiähvarduse teinud mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Ähvarduskõne tegi Rätsep hoopiski Jõgavamaalt Puurmanist, kust politsei mehe ka kinni võttis.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Mariken Arro sõnul ei osanud pommiähvarduse teinud mees  oma teo motiivi selgitada ja kahetses, et liigse alkoholi tarbimise tagajärjel sellise teo ehk avaliku korra raske rikkumise toime pani.

«Pommiähvardustele reageerivad õiguskaitseasutused alati täie tõsidusega, sest inimeste turvalisuse tagamiseks tuleb ka kõige ebatõenäolisemaid ähvardusi kontrollida. Sel põhjusel võetakse ka ähvardajate kinni pidamist ja karistamist tõsiselt, sest oma teoga on nad riivanud inimeste turvatunnet ning raisanud õiguskaitseasutuste ressurssi, mida oleks saanud kasutada teiste kuritegude lahendamiseks või ennetamiseks,» ütles prokurör.

Järgmisel tööpäeval ehk 27. detsembril mõistis Tartu maakohus Rätsepa kokkuleppemenetluse korras süüdi avalikus kohas käitumise üldnõuete rikkumises lõhkeseadeldise või lõhkeainega ähvardades.

Karistuseks määras kohus mehele nelja kuu pikkuse vangistuse üheaastase katseajaga, mis tähendab, et kui pommiähvarduse tegija ei pane toime aasta jooksul uut seaduserikkumist, ei pea ta ka trellide taha minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles