Elva gümnaasium võttis teatritegemise tõsiselt käsile

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tänavusest õppeaastast õpilastele draamaõpet pakkuv Elva gümnaasium sõlmis kolmapäeval koostöölepingu Elva Lendteatri ja MTÜ Improkraatiaga.

«Kooli idee oli kaasata kohalikku teatrit ning teisi kompetentseid abilisi gümnaasiumi kursuste korraldamiseks. Koostöö Lendteatri ja komöödiaklubiga Ruutu 10 on alanud hoogsalt. 10. klassis on korraldatud kursus «Sissejuhatus draamasse» ning improteatri kursus,» rääkis Elva gümnaasiumi 7.–12. klasside õppejuht Eve Saumets.

11. klassis ootab õpilasi ees lavastuse ettevalmistamine, kursus teatrikujundusest ning kursus «Teater kui lugu», lisas õppejuht. Draamamooduli nelja kursust koordineerivad Elva Lendteater ja komöödiaklubi Ruutu 10.

«Koostöö eesmärk on õpilastes kultuuri- ja draamahuvi tekitada, koostöö nii õpilaste kui ka õpetajatega, 8. klasside õppekavajärgse tegevuse tagamine kirjandustundide raames ning tulevikus ka draamaringi korraldamine ja huvilistest õpetajate koolitamine,» rääkis Saumets.

Koostöölepingutele kirjutati alla Elva Lendteatri teatrilaval. Elva gümnaasiumi poolt allkirjastas lepingu direktor Tarmo Post, Elva Lendteatrist Aire Pajur ning komöödiaklubi Ruutu 10 esindaja lepingu sõlmimisel oli juhataja Martin Junna.

Koostöölepingute pidulikust allkirjastamise võtsid osa ka Elva valla haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Mare Tamm, Elva gümnaasiumi 7.–12. klasside õppejuht Eve Saumets, arendus- ja noorsootöö juht Kätlin Tatar ning Elva Lendteatri näitlejad Margus Möll ja Kaidi Koppel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles