Tänavu saab Tartu üheksa uut avalikku elustamisaparaati

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussijaama paigaldas Hansa Medicali müügiesindaja Tanel Tamm täisautomaatse elustamisaparaadi. Sel aastal lisandub selliseid Tartusse üheksa.
Tartu bussijaama paigaldas Hansa Medicali müügiesindaja Tanel Tamm täisautomaatse elustamisaparaadi. Sel aastal lisandub selliseid Tartusse üheksa. Foto: Margus Ansu

Ligi viis aastat tagasi, 17. juunil 2014 päästsid Aura veekeskuse töötajad sinna ujuma läinud ja kokku varisenud 70-aastase Kalev Allikvee elu. Tema süda ei löönud ning sel ajal, kui üks abilistest tegi Allikveele südamemassaaži, tõi teine elustamisaparaadi. Aura töötajad päästsid tol päeval Kalev Allikvee elu. See oli esimene kord, kui Tartus edukalt elustamisaparaati AED (automated external defibrillator) kasutati.

Tartu kiirabi koolitusjuht Andras Laugamets teab, et Aura veekeskuses on elustamisaparaati edukalt kasutatud koguni kaks korda. See ei tähenda tema sõnul, et Auras oleks ohtlik ujumas käia, pigem vastupidi. «Äkksurm oli, on ja jääb, aga sellest on võimalik tagasi tulla, kui inimesed reageerivad õigel ajal,» ütles Laugamets.

Kättesaadav kogu aeg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles