Tartu ülikool plaanib viia Eesti idufirmad uuele tasemele

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Ülikool

Neljapäeval ja reedel peetakse Tartu ülikooli spordihoones Baltikumi suurimat ärifestivali Startup Day, kus Tartu ülikool keskendub teaduspõhiste idufirmade arendamise teemadele. TÜ programm on kokku võetud pealkirja «Science to Business» alla.

TÜ programmis on ühendatud teadus ja ettevõtlus. «Meie eesmärk on aidata ülikooli tippteadusel jõuda ärisse ja ühiskonda, inspireerida inimesi ettevõtteid rajama, toetada teaduspõhiste idu- ja kõrvalfirmade uuenduslikke ideid ja projekte koostöös partnerülikoolidega,» rääkis Tartu ülikooli arendusprorektor Erik Puura.

Ta lisas, et partnerluse pikemaajaline eesmärk on teha rahvusvahelist koostööd, et suurendada teaduslikul uurimusel põhinevate firmade ellujäämise tõenäosust ning tagada nende edu.

Programmi «Science to Business» üritused toimuvad 24.–25. jaanuaril. Selle käigus peavad ettekandeid oma ala asjatundjad ning osaleda saab seminaridel, kus arutletakse ülikoolide rolli üle teadus- ja tehnoloogiapõhiste idufirmade arendamisel. Tartu ülikooli programm keskendub just teaduspõhise äri alustamisele ning sellega kaasnevatele valikutele ja katsumustele.

25. jaanuaril saab teemalaval (Spotlight stage) kuulata «Science to Businessi» arutelusid. Kell 12.45–13.25 räägib ekspertide kogu teadusprojektide äriks muutmise proovikividest ja võimalustest. Arutletakse ka selle üle, kas ülikoolid peaksid suunama oma kõrvalfirmasid ärisse minema. Vestlusringis osalevad Ben Miles (ettevõtte Spin-off Science tegevdirektor), Erik Puura (Tartu ülikooli arendusprorektor), Mikko Pohjola, (Turu ülikooli koostööjuht) ja Luke Robinson (Post Urban Venturesi juhataja). Arutelu juhib Uppsala ülikoolile kuuluva ettevõtte Uppsala Holding esindaja Lars Jonsson Rootsist.

Lisaks tutvustavad Tartu ülikooli tudengid, teadlased ja noored ettevõtjad oma uusi ja põnevaid äriideid esitluslaval.

Startup Day festival sünnib Tartu organisatsioonide koostööna. Festivali korraldavad Startup Day MTÜ, Tartu ülikool, Tartu linn, Startup Estonia ja Tartu idufirmade kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles