Värvikas Kalju Konsin tähistab oma 90. sünnipäeva Kanaari saartel

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna saab 90-aastaseks Kalju Konsin, kes on sündinud 23. jaanuaril 1929 Võõpste külas taluniku peres, lõpetanud Tartu 1. keskkooli ja põllumajandusakadeemia ning töötanud veerand sajandit etnograafiamuuseumis.
Täna saab 90-aastaseks Kalju Konsin, kes on sündinud 23. jaanuaril 1929 Võõpste külas taluniku peres, lõpetanud Tartu 1. keskkooli ja põllumajandusakadeemia ning töötanud veerand sajandit etnograafiamuuseumis. Foto: Kristjan Teedema

Kalju Konsin saab täna, 23. jaanuaril 90-aastaseks. Kõik, kes tahavad Konsinit täna õnnitleda ja otsivad teda mõnest kultuuriasutusest, kus teda tavaliselt võib kohata, jäävad pika ninaga. Nimelt asus värvilistes rõivastes eeskujuliku rühiga reibas mees, kes paistab Tartus silma näituste avamistel ja raamatuesitlustel, täna varakult teele, et maanduda Kanaaridel.

Kui ta oleks kodulinnas, saaks temaga hommikul vestelda Tartu ülikooli raamatukogus ajakirjanduse saalis. Kas tal oli eile reisiettevalmistuste kõrval mahti kodunt Mõisavahe tänavast kesklinna sõita, ei olnud võimalik kontrollida, sest tal ei ole telefoni. Suhelda meeldib Konsinile silmast silma, kusjuures suhteid ja veel rohkem vabadust peab ta elus kõige olulisemaks.

«Ma olengi jäänud vabaks,» rääkis ta läinud reedel Werneri kohvikus. «Olen nagu Rudyard Kiplingi kass, kes kõndis omapead.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles