Kinnitati Tartu linna noortevolikogu koosseis

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Täna kinnitati 16.-18. jaanuarini toimunud Tartu linna noortevolikogu valimiste tulemused. Volikogus on 15 liiget, neist 11 on neiud. Esindatud on 10 Tartu kooli ning volikogu liikmete keskmine vanus on 15,6 aastat.

Kõige aktiivsematena näitasid end Tartu Annelinna gümnaasiumi ja Tartu Miina Härma gümnaasiumi noored - nende seast jõudis noortevolikokku kummastki 3 inimest. 2 noortevolikogulast õpivad Tartu Variku koolis. 

Noorsooteenistuse juhataja Piret Taluri sõnul ei ole aga selles mõttes koolide esindatusel noortevolikogus tähtsust, et noored hakkavad arutama kõigi tartlaste jaoks olulisi teemasid, mitte ei sea vastastikku erinevate koolide vajadusi ja võimalusi.

«Noortevolikogu eesmärk on arutada noori puudutavaid küsimusi ning teha nende kohta ettepanekuid linnavolikogule ja linnavalitsusele, lähtudes noorte vajadustest ja huvidest,» selgitas Talur. 

Valimiste eel toimunud osaluskohvikus ning kandidaatide debatil toodi noorte sekkumist vajavate teemadena välja näiteks kaasava eelarve põhimõtted, gümnaasiumi sisseastumiskatsete ühise infoplatvormi vajadus, avaliku linnaruumi muutmine suitsuvabaks ja palju muud. 

Noortevolikogu äsja valitud koosseis tegutseb ühe aasta. Järgmised valimised toimuvad 2020. aasta jaanuaris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles