Kohus mõistis arestimajas kambrikaaslase tapnud mehele kümne aasta pikkuse vangistuse

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna mõistis Tartu maakohus süüdi Kalev Steinbergi, kes tappis mullu suvel Tartu arestimajas eriti piinaval viisil oma kambrikaaslase. Kohus määras Steinbergile karistuseks kümneaastase vangistuse.
 

Prokurör Tatjana Tamm jäi kohtuotsusega rahule sõnades, et kohus määras Steinbergile sama karistusmäära, mida küsis süüdistatavle ka prokurör.

Kohtunik Peet Teidearu selgitas kohtuotsust ette lugedes, et Steinberg kägistas kambrikaaslast korduvalt vähemalt poole tunni vältel ning süüdistatav andis endale seejuures aru, et võib sel viisil põhjustada kannatanu surma.

Prokuröri selgituste kohaselt põhjendas Steinberg kambrikaaslase ründamist asjaoluga, et väidetavalt olla kannatanu teda solvanud ja ähvardanud. Veel väitis Steinberg, et tema pea valutas ning ta soovis seepärast kambrikaaslase vaikima sundida. Samas oli arestikambri turvakaamera salvestuselt näha, et Steinberg tungis kannatanule kallale ajal, mil tema ohver magas.

«Ka turvakaamera salvestuselt on näha, kuidas süüdistatav tungis kambrikaaslasele korduvalt kallale, kuigi algul hakkas ohver ründajale vastu, oli Steinbergi jõud ohvri omast üle,» selgitas Tamm.

Veel lisas prokurör, et Steinbergi on varem karistatud väärteokorras, kuid kehtivaid karistusi mehel arestimaja sattumise ajal ei olnud. «Tegemist on väga impulsiivselt käituva inimesega, kel on äraspidine õigustaju,» iseloomustas Tamm Steinbergi.

Tapmises süüdi jäänud Steinberg sõnas pärast otsuse kuulamist, et sai otsuset aru, kuid ütles pärast istungit oma kaitsja Tarmo Pilve asendajale Toomas Metsmale, et soovib otsuse edasi kaevata.

Süüdistuse järgi toimetas politsei läinud aasta 6. juulil kella 13 paiku Steinbergi Riia tänaval asuvasse arestimajja kainenema, kuna ta magas Tartus Raja tänava bussipeatuses.

Arestimajas paigutati Steinberg kambrisse, kus viibis ka 65-aastane mees. Mõne aja pärast lähenes Steinberg pingil magavale mehele ja hakkas teda kätega kägistama, käis korra kambri ukse juures ja seejärel jätkas kambrikaaslase kägistamist. Pärast kella 14 hakkas Steinberg nõudma enda vabastamist. Nii arestimaja ametnikud kui ka kohale saabunud kiirabitöötajad püüdsid kägistatud 65-aastast meest elustada, kuid see ei andnud tulemust ja mees suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles