Tartusse jõuab Kaunase Žalgirise korvpallimeeskonna varakamber

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Spordimuuseum

Alates 8. veebruarist saavad spordisõbrad nautida Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi uut näitust «Žalgirise varakamber». Baltimaade spordi üht tuntumat maamärki, legendaarset Kaunase Žalgirise korvpalliklubi tutvustaval ainulaadsel näitusel on välja pandud väärtuslikum osa Žalgirise meeskonna poolt läbi aegade võidetud trofeedest, valik mängusärkidest ja muudest märgilistest esemetest.

Kaunase Žalgirise klubi, Leedu spordimuuseumi, erakollektsionääride ning Eesti spordi- ja olümpiamuuseumi koostöös valmiva näituse sisu on kokku pandud Eesti publiku huvist lähtuvalt, andes Žalgirise ajaloo kõrval ka ülevaate klubi seostest Eestiga.

Muu hulgas jõuavad huviliste ette nii 1999. aasta korvpalli Euroliiga võidukarikas, 1998. aasta Saporta karikas, 1986. aasta kontinentidevahelise klubide karikaturniiri võiduauhind (William Jones Cup) kui ka legendaarsete mängumeeste Arvydas Sabonise, Sergejus Jovaiša ja Modestas Paulauskase mängusärgid.

Foto: Eesti Spordimuuseum

Žalgiris on Baltimaade edukaim korvpalliklubi, mille ajalugu ilmestavad muuhulgas Euroliiga, Intercontinetal Cupi ja Saporta karikasarja võidud, 5 NSV Liidu meistritiitlit, 5 võitu Balti liigas ning 31 Leedu meistritiitlit.

Näitus jääb Tartus avatuks kuni maikuuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles