Pallase klassikute näitus püstitab Tartus rekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseum avas plaanivälise näituse «Klassikutelt armastusega». Pildil Tiiu Talvistu (vasakul) ja Mare Joonsalu Konrad Mägi maaliga «Saadjärve maastik» (1923-1924). Tagaplaanil Reet Mark.
Tartu kunstimuuseum avas plaanivälise näituse «Klassikutelt armastusega». Pildil Tiiu Talvistu (vasakul) ja Mare Joonsalu Konrad Mägi maaliga «Saadjärve maastik» (1923-1924). Tagaplaanil Reet Mark. Foto: Margus Ansu

Tartu kunstimuuseum üllatas raeplatsi viltuses majas oma aastapäeva puhul plaanivälise ja tasuta näitusega Pallase kunstnike töödest «Klassikutelt armastusega», mis oli avatud 18.–27. novembrini.

Eile tegi direktor Reet Mark kokkuvõtteid. Näitusel käis 4725 inimest (sh viimasel päeval 1007). See teeb keskmiselt 590 inimest päevas, kusjuures tavaline on 40–50.

Seni on kõige rohkem külastatud mullust Pallase väljapanekut (7856) ning nn karmi stiili näitust «Tulevik sünnib täna» (4396). Praegusele ülimalt menukale väljapanekule eelnenud Marina Abra-movici näitust külastas 44 päeva jooksul 2185 huvilist.

Kas näituse «Klassikutelt armastusega» menu tekitas teema, vaba sissepääs või tasuta reklaam, sest muuseumist on palju ajakirjanduses juttu olnud? «Ilmselt kõik kokku,» ütles Reet Mark.

Järelduste tegemist väljapaneku suurest publikuhuvist pidas direktor natuke varaseks, kuid mõned punktid tõi ta siiski välja.

Inimesed armastavad klassikat. Tartlased toetavad Tartu kunstimuuseumi. Muuseumi esimesel korrusel on hetkel publiku piir 100–150 inimest päevas, rohkem külastajaid teeb vaatamise raskeks ja pealegi muutuvad ruumid liialt niiskeks.

«Püüame täiendada oma programmi väikeste klassikanäitustega ja hakkame korraldama üheeurose piletiga päevi,» lisas direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles