Kettagolf ajas Tõrvandi parkmetsa piirinaabrid ja sportlased tülli (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt Silver Saksa pea kohal kõlab praegu eriti irooniliselt, kuna Tõrvandi parkmets on lume sulamiseni kettagolfaritele suletud.
Silt Silver Saksa pea kohal kõlab praegu eriti irooniliselt, kuna Tõrvandi parkmets on lume sulamiseni kettagolfaritele suletud. Foto: Sille Annuk

Eelmisest nädalast ei tohi kettagolfi harrastajad käia Tõrvandi parkmetsas oma meelisspordiga tegelemas. Tõrvandi parkmetsa kettagolfiraja infostendil ilutseb kiri, et 14. jaanuarist on parkmets suusatajate päralt. Ka kettagolfikorvide küljest on ketid lahti kruvitud.

Kuigi kettagolfi mängimise keeld kehtib alles nädala jagu, käärib tüli kettagolfarite ja Tõrvandi parkmetsa piirinaabrite vahel juba neljandat aastat. Tõrvandi parkmetsas rajas kettagolfirajad 2015. aasta suvel toonane Ülenurme vallavalitsus, mis pärast haldusreformi muutus Kambja vallavalitsuseks. Üsna kohe hakkas ligi kümne hektari suuruses Tõrvandi parkmetsas kettagolfi mängimas käima mitukümmend selle ala harrastajat. Kettagolfiklubi Play Discgolf Club üks asutaja ning ka Tõrvandi parkmetsas kettagolfivõistluste korraldaja Silver Saks sõnas, et mängijate hulk on kolme ja poole aastaga kasvanud ligi paarisajani.

Talvel toimuvad seal pea igal nädalal ka harrastajatele mõeldud võistlused. «See on üks väheseid Eesti discgolf’i radasid, kus saab aasta ringi mängida,» tõi Saks välja Tõrvandi kettagolfi tosina pesaga raja eelised.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles