Saade toob ekraanile ärevad hetked Puurmani ja Tartu vahel

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
 «112 - saatuslik hetk» treiler.
 «112 - saatuslik hetk» treiler. Foto: Kuvatõmmis

Teisipäeva õhtul jõuab Kanal 2 eetrisse saatesarja «112 – saatuslik hetk» üheksas osa, mille tegevus saab alguse Jõgeva- ja Tartumaal.

Ühel päeval helistab häirekeskusesse Puurmani poolt Tartusse kihutav pereisa Priit ja teatab, et kõrvalistmel on tema naine, kes ilmselt kohe hakkab sünnitama. Kõne ajal juhtubki see, mida mõlemad kõige rohkem kardavad – algab sünnitustegevus. Tartust hakkab neile vastu sõitma kiirabibrigaad, kuid on selge, et õigel ajal nad sünnitaja juurde ei jõua ning sünnitajat abistama peab pereisa.

Pereisa Priidul õnnestub sünnitus edukalt vastu võtta ning kiirabibrigaadil ei jäägi teha muud kui nabanöör läbi lõigata ning ema koos vastsündinuga haiglasse toimetada.

«Laps kasvab sama kiiresti kui sündis, liigub nüüd juba sama kiiresti, on aktivist ja naudib tähelepanu. Sündis nagu staar ja käitub ka nagu staar. Paigal ei püsi, kogu aeg peab tegutsema,» ütleb pereisa toonastele ärevatele hetkedele tagasi mõeldes.

Tõsielulistele päästeoperatsioonidele tuginev sari avab Eesti päästetöötajate eluohtlikke ja teinekord lausa uskumatuid olukordi, kus on vaja päästa inimelusid.

Kõik lood saavad alguse kõnest hädaabinumbrile 112, mis vallandab sündmuste ahela. Dokumentaalsarja «112 – saatuslik hetk» saatejuht on Kärt Anvelt ja toimetaja Imre Kaas.

112 on number, millele päevas tehakse ligikaudu 3000 kõnet ja aastas üle miljoni kõne. Sari avab ukse maailma, kus loevad sekundid, kiire reageerimine ja otsustav tegutsemine. Järgmises osas lähevad kaks turvameest kontrollima Tallinnas Koplis üht mahajäetud hoonet ning satuvad ootamatult surmasuhu, sest kurjategija avab nende pihta tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles