Tartumaa rahvatantsujuhid teevad maakonna lastele oma tantsupeokese

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treffneri gümnaasiumi saalis harjutas reede õhtul 6.-8. klassi rahvatantsurühm, kes veel enne tantsupeokesel esinemist, püüab pääseda üldtantsupeole.
Treffneri gümnaasiumi saalis harjutas reede õhtul 6.-8. klassi rahvatantsurühm, kes veel enne tantsupeokesel esinemist, püüab pääseda üldtantsupeole. Foto: Kristjan Teedema

Tänavu 150 aastat tagasi toimus Tartu esimene laulupidu. 2019. aasta juubelilaulu- ja tantsupidu peetakse Tallinnas ning kannab nime «Minu arm». Üldlaulupeole on oodatud mudilased ja lapsed ka maakonnast, aga üldtantsupeole saavad teistest maakondadest pürgida vaid 6.–8. klassi õpilased. 2.–3. klassi omadest pääsevad suurele tantsupeole üksnes Tallinnas ja Harjumaal elavad lapsed. Maakonna tantsupidudele on samuti oodatud tantsijad alates esimesest klassist. Lasteaialastele on varem tehtud eraldi pidu ning möödunud aastal osales seal ligi 650 mudilast.

​Et Tartumaa kooli- ja lasteaialapsi trennis rohkem innustada, korraldab Tartumaa rahvatantsujuhtide liit oma tantsupeokese «Suvevaheaeg», mis leiab aset mai viimasel päeva Tartu ülikooli staadionil.

Pidu mudilastele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles