Tartus on juba tunda ärifestivali sTARTUp Day 2019 hõngu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu on ainus linn maailmas, mis sisaldub sõnas sTARTUp. Sildi leiab Tartusse Tallinna poolt tulles, aga juba ka muudestki kohtadest linna piirilt.
Tartu on ainus linn maailmas, mis sisaldub sõnas sTARTUp. Sildi leiab Tartusse Tallinna poolt tulles, aga juba ka muudestki kohtadest linna piirilt. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Baltikumi suurim ärifestival sTARTUp Day 2019 «From zero to hero» algab 23. jaanuaril Tartu ülikooli spordihoones ning toob Tartusse sadakond põnevat  esinejat kogu maailmast.

23. jaanuaril leiavad aset kõrvalüritused, millest suuremad Investor Day ja Executive Day. Festivali põhiprogramm platseerub 24. ja 25. jaanuarile.

«Esimest korda on see kahel täispikal päeval. Ka oleme suutnud kasvatada põhiprogrammi mahtu ja kvaliteeti,» rääkis sTARTUp Day peakorraldaja Ermo Tikk.

Festival toob kokku 4000 osalejat ja üle 100 esineja tervest maailmast. Programm on jagatud kolmele lavale ja seitsmesse seminariruumi. Lisaks suur demo- ning partnerala, pitchingu-võitlused ja palju muud.

Suudlevad tudengid Tartu kesklinnas.
Suudlevad tudengid Tartu kesklinnas. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Festivali programmis on 19 teemaplokki.

«Kuna üritust korraldab Tartu ettevõtluskogukond, siis on paljud festivali teemad on valitud selle järgi, millega meie kogukond tegeleb ja mida arendada soovime,» rääkis Tikk.

Teemad varieeruvad AI-st ehk tehisintellektist ja kosmostehnoloogist kuni loomemajanduseni, turundusest targa linnani.

«Räägitakse, et Baltikumis on hea tehniline võimekus, kuid puudu tuleb äri- ja turunduslikust kogemusest. Sel aastal on meil festivalil väga tugev turundusplokk, kus ettekannetega astuvad üles turundusgurud, kes töötanud Google’is ja Tinderis,» rääkis sTARTUp Day programmijuht Sven Illing.

Festivalil esinevad näiteks Google Play tippu viinud turundusjuht Patrick Mork, Rootsi esimene ja ainus astronaut Christer Fuglesang, brändikonsultant ja endine Tinderi Euroopa kommunikatsioonijiuht Hermione Way, endine IKEA peadisainer Marcus Engman ja paljud teised.

Vaata rohkem: https://startupday.ee/speakers

Ärifestivali sTARTUp Day 2019 korraldavad Tartu linn, Tartu Ülikool, Tartu Teaduspark, Startup Estonia ja kogu Tartu startup-kogukond. See on Baltimaade suurim ärifestival, mis toob kokku idufirmad, traditsioonilised ettevõtjad, investorid, innovaatorid ja tudengid.

Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles