Eesti 200 lubab võidelda Tartu Arena rajamise eest

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliidu Tartu Eest tegevus on üles ehitatud ideele, mille kohaselt peaks Kasarmu ja Puiestee tänava nurgale kerkima liigutatava vahelaega mitmeotstarbeline suurhall, mis mahutaks 5000 külastajat.
Valimisliidu Tartu Eest tegevus on üles ehitatud ideele, mille kohaselt peaks Kasarmu ja Puiestee tänava nurgale kerkima liigutatava vahelaega mitmeotstarbeline suurhall, mis mahutaks 5000 külastajat. Foto: Eskiis: Salto Arhitektid

Tartu linnavolikogus kaht kohta omav valimisliit Tartu Eest sõlmis kolmapäeval koostööleppe erakonnaga Eesti 200. Suure tõenäosusega tähendab see seda, et mõni valimisliidu käilakujudest, näiteks endine korvpallur ja praegune ettevõtja Tanel Tein, leiab eelseisvatel parlamendivalimistel koha erakonna valimisnimekirjas.

Asjaosaliste sõnul teevad Tartu Eest ja Eesti 200 edaspidi koostööd, et Tartu ning ka Lõuna-Eesti tervikuna areneks senisest kiiremini. Mõlemad peavad oluliseks, et Tartu potentsiaali avataks paremini nii turismi-, spordi- kui ka konverentsikeskusena. Selleks lubatakse ühiselt tegutseda Tartusse mitmeotstarbelise linnahalli ja perekeskuse ehk Tartu Arena rajamise nimel.

Valimisliidu Tartu Eest eestvedaja Tanel Teini on Eesti 200 eelseisvate riigikogu valimiste kontekstis mõjunud nagu sõõm värsket õhku. «Vajame poliitikasse uusi inimesi, kes soovivad oma riiki panustada. Selle erakonna loomine on märgiline samm Eesti arengus. Pean väga oluliseks regionaalset arengut ja Lõuna-Eesti konkurentsivõime suurendamist. Hea meel on tõdeda, et ka Eesti 200 peab suure pildi juures oluliseks piirkondlikke investeeringuid. See võimaldab elamisväärset elu ka väljaspool Tallinna ning tugevdab seeläbi meie riiki tervikuna,» rääkis Tein.

Eesti 200 esimehe Kristina Kallase sõnul on nende erakond ellu kutsutud selleks, et viia ellu julgeid ideid ning anda hea tegutsemisplatvorm oma kogukonna arengu eest seisvatele inimestele. «Meile on oluline, et ka üleriigiline poliitika ja poliitikud mõistaksid ning tuleksid kaasa meie ideega, et investeerida Tartu ja kogu Lõuna-Eesti konkurentsivõime kasvuks. Sellest on kasu kogu Eestile. Meie arvates on üks selliseid samme just mitmefunktsioonilise linnahalli ja perekeskuse ehitamine Tartusse. Erakond Eesti 200 mõistab asju samamoodi, seepärast saamegi omavahel koostööd teha,» ütles Kristina Kallas.

Valimisliidu Tartu Eest nimekirjast pääsesid ülemöödunud aastal peetud kohalikel valimistel Tartu linnavolikokku Tanel Tein ja Hannes Klaas. Tein on praegu oma volitused linna esinduskogus peatanud ning teda asendab Vahur Kalmre.

Eesti 200 kinnitab oma valimisnimekirjad täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles