Muinsuskaitse ei keela vaksalisse lifti (2)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vaksali tagumise perrooni otsa on ehitatud kaldtee, värav oli aga tabalukuga korralikult kinni.
Tartu vaksali tagumise perrooni otsa on ehitatud kaldtee, värav oli aga tabalukuga korralikult kinni. Foto: Kristjan Teedema

Tartu vaksalihoones lööb ninna saiakeste ja kohvi lõhn, peasaalis saab suurelt ekraanilt vaadata rongide väljumise aegu ja kõrvalruumis näitust jaamahoone ajaloost. Kuid idüll kaob, kui mõelda end liikumisraskustega reisija rolli ning rong väljub teise perrooni äärest, kuhu pääseb üksnes rööbastealuse tunneli kaudu ja invatõstuki abil. Pikalt jutuks olnud lifti ehitamises pole edusamme näha.

Tartu abilinnapea Reno Laidre ütles, et teema oli eelmisel aastal kõne all, Eesti Raudteega on asja arutatud ja püütud kokku leppida, kuidas probleemi lahendada.

«Vastab tõele, et muinsuskaitse ei tee takistusi, et lift trepikotta ehitada,» ütles Laidre. «See on rahamahukas. Kiirem lahendus, milles kokku leppisime, oli see, et Eesti Raudtee teeb panduse ehk kaldtee perrooni otsa ja sealt saab jaamahoonest Näituse tänava poole jäävasse parklasse.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles