Ülikooli spordi- ja õppehoone lõi uksed valla

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikupoolikul taasavati pidulikult Tartu ülikooli spordihoone (Ujula 4). Samuti valmis spordihoonega ühendatud sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi uus õppe- ja teadushoone. Kokku läksid ehitustööd maksma üle 10 miljoni euro.

Õppehoone avamisel, mis algas kell 11, pidasid kõne Tartu ülikooli rektor Toomas Asser, sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi juhataja Priit Kaasik, Tartu linnapea Urmas Klaas ja paljud teised.

Huvilised said avamispäeval tutvuda nii spordihoone kui ka uue õppehoone ruumidega. Priit Kaasiku sõnul lahendab uue hoone valmimine muu hulgas teadustegevuse ruumiprobleemi. «Meie tegevus oli kolmes majas üle linna laiali, nüüd on kõik koondatud ühte kohta. Kolime välja Jakobi 5 majast ja hõivame siin ühe saali kehalise kasvatuse õpetajate ja treenerite ettevalmistamiseks,» rõõmustas Kaasik. «Varem oli tõsiseid probleeme ka õppetöö mahutamisega, nüüd seda muret enam pole.»

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Gert Prants tõstis esile, et senise nelja pallisaali asemel on neid uuendatud spordihoones viis. Lisaks kiitis ta uut suurt spordisaali, mis võimaldab korraldada senisest suuremaid võistlusi. «Kui enne oli saalis kunstkate, siis nüüd on seal parkett,» märkis ta. Prants lisas, et ürituste korraldamise võimalusi on uues hoones rohkem. «Näiteks tekkis juba soov siin pulma korraldada,» muheles ta.

Varem oli tõsiseid probleeme ka õppetöö äramahutamisega, nüüd seda muret enam pole, ütles Tartu ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi juhataja Priit Kaasik.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles