Lagedaks tehtud õunaaias annab uut kooli aastaid oodata

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus lasi Raja endises õunaaias ülikoolilinnale piirkonnakooli ehitamiseks soetatud kinnistul maha võtta puud ja võsa. Kadusid ka Raja (vasakul) ja Savi tänava ääres kõrgunud kuused.
Tartu linnavalitsus lasi Raja endises õunaaias ülikoolilinnale piirkonnakooli ehitamiseks soetatud kinnistul maha võtta puud ja võsa. Kadusid ka Raja (vasakul) ja Savi tänava ääres kõrgunud kuused. Foto: Kristjan Teedema

Raja tänaval asuvast maaülikooli endisest suurest õunaaiast on laias laastus pool linnapildist kadunud. Mullu võttis arendaja sealt Raja tänava ja Tamme puiestee vahel maha puid ja võsa, et teha ruumi eramutele.

Vanas õunaaias alustas Tartu linnavarade osakond paar aastat tagasi linnale ostetud 1,6-hektarilise Raja 24 kinnistu korrastamisega läinud aastal. Esimese tööna lasti mullu septembris osaühingul Terasteenused 4440 euro eest lammutada vana tellistest ladu. 

Nüüd on Nordic Arb OÜ linna tellimusel lõpetanud alal puude ja võsa mahavõtmise. Kadunud on ka Savi ja Raja tänava ääres kõrgunud kuused. Saemeestest jäi puutumata 75 puud, nende hulgas kahel pool endist väravat kasvavad vanad tammed, omajagu kaski ning mõned paremas seisus õunapuud. Raja 24 kinnistul tehtud raietööd läksid Tartu linnale maksma 2400 eurot.

Millal Raja ja Savi tänava vahele aga uus piirkonnakool kerkib, on raske öelda, tõdes eile Mehhikos telefonile vastanud Tartu abilinnapea Madis Lepajõe. «Paari aasta jooksul seda ei juhtu,» ütles ta. «Nagu linnal võimalused tekivad, nii sinna kool ehitatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles