Tartus said alguse juubelilaulupeo eelproovid

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvise laulupeo Lõuna-Eesti koondorkestri esimene eelproov Vanemuise kontserdimajas. Harjutati Hardo Ran Varrese pala «Eesti muinasjutt». Dirigeeris Hando Põldmäe (pildil). 
Suvise laulupeo Lõuna-Eesti koondorkestri esimene eelproov Vanemuise kontserdimajas. Harjutati Hardo Ran Varrese pala «Eesti muinasjutt». Dirigeeris Hando Põldmäe (pildil). Foto: Margus Ansu

Tartust loodab suvisele juubelilaulupeole pääseda täpselt sada koori, lisaks orkestrid. Tartu maakonnast on juuli algul Tallinnas peetavale laulupeole «Mu arm» registreerunud üle poolesaja muusikakollektiivi. Jaanuaris on esimesed ühised eelproovid.

Tartumaa eelproovid algasid laupäeval Vanemuise kontserdimajas orkestrite ühismänguga.

Hommikul alustasid sümfooniaorkestrid, õhtupoolik jätkus puhkpilliorkestrite ühisharjutamisega, mille järel iga kollektiiv pidi ka ette mängima. Dirigendid annavad suusõnalist tagasisidet: soovitusi ja kiitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles