Tartu noortevolikogu kandidaadid väitlevad teisipäeval raekojas

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

Algaval nädalal on Tartu noortevolikogu valimised, kus kandideerivad noored peavad avaliku väitluse teisipäeval.

Noortevolikogu on linnavolikogu juures tegutsev nõuandva õigusega osaluskogu, mis esindab Tartu noorte huve. Noortevolikogul on 15 liiget, kes valitakse aastaks. Kandidaatide esitamine lõppes sel nädalal, kandideerimas on 16 noort.

Teisipäeval kell 15 raekojas algavat väitlust juhib ajakirjandusüliõpilane Liis Marii Valeika. Väitlust kuulama on oodatud igas vanuses huvilised.

Noortevolikogu valimised on 16.–18. jaanauaril. Hääletada saab kas infosüsteemis Volis või Tartu linna infopunktis raekojas.

Noortevolikogusse kandideerimise ja noortevolikogu liikmete valimise õigus on noorel, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tartu linn ja kes on valimiste toimumise hetkel 14–20-aastane.

Noortevolikogu loomise eeltööna on toimunud viimase aasta jooksul hulk ettevõtmisi. Läinud nädalal sai teoks noorte osaluskohvik, kus noored, linnaametnikud ja abilinnapead arutasid sellistel teemadel nagu noorte õigused seaduse silmis, kultuuripealinn aastal 2024 ja Tartu aastal 2040, gümnaasiumide korraldus, noortesõbralik linnaruum, õpilasfirmad, sõltuvusained.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles