Tartu ülikool avab uue õppehoone ja kutsub tasuta treeningule

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli uus sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi õppehoone ning uuenenud spordikompleks.
Tartu ülikooli uus sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi õppehoone ning uuenenud spordikompleks. Foto: Andres Tennus/TÜ

Teisipäeval on Tartu ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi uue õppe- ja teadushoone ning spordikompleksi laienduse avamine. Kõik huvilised saavad sel päeval tasuta osaleda spordiklubi avatud treeningutel.

Ujula 4 spordihoone laiendusena rajatud õppehoone avamine algab kell 11, kõne peavad rektor Toomas Asser ja Tartu linnapea Urmas Klaas. Huvilised saavad avamispäeval tutvuda spordihoonega, jälgida treeninguid ning võtta tasuta osa fitnessiklubi treeningutest.

Sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi juhataja Priit Kaasiku sõnul paranevad uues hoones füsioteraapia- ja treeneriõppe tingimused ning kehalise kasvatuse õpetajate ettevalmistus, samuti saab lahendatud teadustegevuse ruumiprobleem.

Varem olid instituudi õpperuumid ja teaduslaborid kolmes majas üle linna laiali. «Oleme eriti rõõmsad just selle üle, et asume nüüd ühes hoonekompleksis, mis võimaldab tunduvalt paremini arendada nii õppe- kui ka teadustegevust. Näen juba praegu selle muutuse mõju: tudengite ja kolleegide nägudelt õhkub entusiasmi. Meie ülesanne on nüüd olla oma tegevusega selle uue hoone vääriline,» ütles Kaasik. Ta lisas, et eriti tähtis oli nüüdisaegse õppe- ja uurimiskeskkonna kujundamine füsioteraapia õppekavade üliõpilastele ja õppejõududele.

Sama tähtsaks pidas instituudi juhataja spordikompleksi laiendust. «Nüüd moodustab spordiõppe- ja spordikeskkond ühtse terviku, mis väljendub teaduslike rakendusuuringute pakkumises klubi sportlaskonnale ning samuti üliõpilaste erialase praktikabaasi avardumises,» rõhutas Kaasik.

Ehitustööd läksid maksma üle kümne miljoni euro.

Lisateave avamispäeva tasuta treenimisvõimaluste kohta on spordiklubi kodulehel sport.ut.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles