«Klaabu» tantsulavastuses ilmub lavale viis Avo Paistikut

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuetenduse «Klaabu» lavastajad teevad tükiga kummarduse ka munaja tegelase loojale Avo Paistikule. Klaabu rollis Karoliine Jakobson. 
Tantsuetenduse «Klaabu» lavastajad teevad tükiga kummarduse ka munaja tegelase loojale Avo Paistikule. Klaabu rollis Karoliine Jakobson. Foto: Sille Annuk

Homme esietendub Lutsu tänaval Teatri Kodus lastele mõeldud Vanemuise teatri tantsulavastus «Klaabu», kus kõik osatäitjad on lapsed: lavale astub seitse Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilast. Et osatäitjad on lapsed, kaasas lavastaja Janek Savolainen etendusse kaks koosseisu näitlejaid.

Lavastaja selgitas, et teine koosseis sai lisatud igaks petteks. «Iial ei või teada, kes võib haigeks jääda. Kui täna köhib laval üks laps, siis nädala lõpuks köhivad juba kõik,» märkis Savolainen.

Lavastaja lisas, et seni on neil läinud üsna hästi, ükski proov pole kellegi haigestumise tõttu ära jäänud. «Eks me andsime endale aru, et kolm kuud pärast pikka pimedat aega on paljudel mustad rõngad silmade ümber ning oht haigeks jääda, kuid tuleb tunnistada, et lapsed, kes etenduses kaasa löövad, on küll tublid ja terved,» sõnas lavastaja. Igaks juhuks sülitas ta sümboolselt üle vasaku õla ptüi-ptüi-ptüi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles